
Eggerøre kan du nyte til helgefrokosten, sammen med spekemat eller servert som tilbehør på et lekkert koldtbord. De finnes i utallige varianter. Bli inspirert og lag din egen.
Hemmeligheten er ofte å la eggerøren få god tid. Gi den en kremet konsistens, og den blir stjernen på frokostbordet.Foto: Jakob Snedevig / DR
Amerikansk eggerøre – «diner style»
Smelt smøret i pannen. Når det er «bruset av», tilsett de sammenpiskede eggene. Skrap pannen på kryss og tvers med en slikkepott til større flak samler seg.
Gordon Ramsays eggerøre
Pisk eggene i en teflonpanne.
Tilsett det kalde smøret skåret i mindre terninger.
Legg eggene over middels varme. Rør med en gummispatel mens du flytter kjelen av og på varmen. Når eggerøren begynner å samle seg, har du i en skje crème fraîche.
Smak til med salt og pepper. Server på toast med et dryss gressløk.
Fransk eggerøre
Pisk eggene sammen i en bolle som tåler varme. Sett bollen over vannbad og visp jevnlig.
Når det begynner å tykne tilsetter du smøret i små terninger, så fløte – og smaker til med salt og pepper. Pisk til eggene er myke, men fortsatt halvtflytende.